Fotografering er blevet min frelse fra den moderne verden. I naturen er jeg fri og uden bekymringer.

Fotografering

I 2003 købte jeg mit første digitale kamera, et spritnyt Trust 3,2 MP. Lige siden har fascinationen af fotografering hængt ved. Interessen tog hurtigt fart og jeg opgraderede ikke længe efter. Denne gang blev det til et Fujifilm med bedre optik og bedre zoom. Men der manglede stadig noget. Knap 2 år efter jeg købte mit første kamera, valgte jeg at tage skridtet til digitalt spejlrefleks. Jeg valgte et Canon 300D som mit første digitale spejlrefleks kamera (DLSR). Det var et af de første DSLR til almindelige mennesker. Efter opdagelsen af DSLR ændrede min fotografering sig hurtigt, jeg fik købt flere objektiver og udforskede fotografi feltet dybere.

I 2011, valgte jeg at sælge alt mit Canon udstyr og skifte til Nikon. Jeg købte et Nikon D7000. Set i lyset var det en massiv fejl, da jeg økonomisk egentlig ikke havde pengene til nye objektiver. Dette resulterede i at interessen for fotografering begyndte at dale, og mit kamera blev parkeret i skabet. Kameraet er blevet slæbt med på ferier, og nogle gange ud i skoven, men interessen vendte ikke tilbage før i ultimo 2017.

Efter at være faldet over en video af Thomas Heaton på Youtube, vendte interessen lige pludselig tilbage. Jeg begyndte at se flere videoer fra ham på Youtube, søge inspiration på sider som Instagram og 500px. Jeg tog afsted på decideret fototure, i stedet for kun at tage kameraet med når jeg alligevel var afsted. Jeg begyndte at gøre noget ud af mine billeder, og motiver.

Der er blevet investeret i nyt udstyr sidenhen, og fotografering trækker i mig dagligt.

Thomas anno 2019

Thomas K. Villadsen anno 2019

Privat

Til daglig bor jeg i Sønderborg, på øen Als i det sydlige Danmark. De fleste af mine billeder er taget heromkring, hvorfor bevæge sig langt væk, når der er smuk natur lige ud af døren?
Udover fotografering, er mountain biking blevet en stor del af mit liv. Det er en sjov måde at få noget motion på, og hjælper mig samtidig til at finde eventuelle motiver til mit fotografering. Egentlig bare godt lide at være udenfor, hvilket også ledte mig til ny interesse.

Vandreture eller backpacking, som det også hedder. Begyndte at blive mere og mere interessant. Efter at have været afsted med min svoger i et shelter oppe ved Gjern, forelskede jeg mig i denne simple måde at leve på. Jeg har aldrig været camping menneske, eller spejder. Men jo ældre jeg bliver, jo mere foretrækker jeg fred og ro. Dette passer jo perfekt sammen med landskabsfotografering, da jeg kan tage mit telt og overnatte et sted hvor jeg ønsker at tage billeder, så slipper jeg for at skulle stå alt for tidligt op.

Når jeg dog ikke er ude at cykle, eller vandre, bliver tiden tilbragt på min sofa i selskab, enten med en god bog, eller min Playstation. Har altid været en stor film fan, så der bliver set både film og serier ved siden af.