Irland: Fotografering, vandring og god øl

Det er lang tid siden jeg har opdateret siden. Derfor har jeg besluttet at give en hurtig opsummering omkring hvad der er sket de sidste to år. I 2022 var jeg i Irland for første gang. Et fantastisk land med venlige mennesker og utrolig flot natur og historie. Absolut et besøg mere værd, og måske endda endnu flere. I 2023 var jeg et kort smut på Færøerne i Pinsen, og få uger senere, var jeg 9 dage i Østrig for at sportklatre og gå en form for vandring kaldet Via Ferrata.

Skal vi ikke starte med at tage 14 måneder tilbage i tiden og besøge en smule af Irland? Så kommer min tur til Færøerne og Østrig i næste blog indlæg.

Danmark til Irland

Jeg fløj fra Billund lørdag d. 20 august kl. 07:00. Første stop var Paris, jeg havde en 3 timers mellemlanding i Charles De Gaulle inden den sidste del førte mig til Dublin. Det hele gik som smurt og jeg fik min lejebil. En nyere Opel Corsa med omtrent samme mængde udstyr som en Polo fra 1991. Det eneste issue var egentlig, rattet sad i den forkerte side. Hvordan jeg nåede ud af Dublin og kom på motorvejen til Galway uden at køre ind i noget eller lave ulykker, er mig stadig et mysterie. Men i hvert fald, så var jeg nu godt på vej til Galway. Trafikken foretog sig kraftigt, lige så snart jeg kom væk fra Dublin og jeg begyndte at vænne mig til at sidde i den forkerte side. Eller det troede jeg, indtil jeg nåede den første betalingsvej. For da jeg skulle rulle vinduet ned, finde mit VISA frem, skifte gear med forkerte arm og orientere mig, kortsluttede min hjerne helt og aldeles.

Det lykkes heldigvis at komme igennem, endda uden en komplet nedsmeltning og uden at kyle noget ud af vinduet ved en fejl, og få timer senere var jeg i Galway og tjekket ind på mit hotel. Nu var det tid til en Guinness. Jeg var jo trods alt i Irland!

Connemara National Park

Dagen efter, satte jeg mig i bilen igen for at køre mod Connemara National Park, cirka 100 km nord for Galway. Det var på denne tur jeg lavede min første brøler. Efter et venstresvings kryds, lykkes det mig at køre over i højre vejbane i stedet for venstre. Heldigvis var der ingen biler i nærheden, men dem der har været tættest på, har nok tænkt sit.

Connemara National Park fra toppen af Diamond Hill

Connemara National Park er et kæmpe naturområde med bjerge og små fjorde som grænser ud til Atlanterhavet. Fra den store parkeringsplads går der 3 vandreruter ud i naturen, hvor den længste og sværeste går op over det nærmeste bjerg “Diamond Hill”, hvor man har en helt fantastisk udsigt ud over området og Atlanten. Da planen jo var at fotografere, skulle jeg da selvfølgelig opad bjerget.

Turen opad, var der egentlig ikke meget at sige om. Det var som alle andre vandreture opad et bjerg. Gå lidt, hold en pause, tag lidt billeder, gå videre. Jo højere op jeg kom, jo oftere valgte jeg at stoppe, da udsigten bare blev bedre og bedre.

Killarney: Dag 1

Mandag gik turen videre til næste område. Jeg skulle til Killarney, en by der ligger i skyggen af Irlands højeste bjerg, Carrauntoohil i det sydvestlige County Kerry. Hjemmefra havde jeg egentlig haft planer om at tage til tops på dette bjerg, men efter turen op ad Diamond Hill dagen før, måtte jeg erfare at kondien ikke helt var så god. Turen til Killarney gik umiddelbart fint. Det sjove ved Irland, er at man må køre 100 km/t på alle landeveje, medmindre andet er skiltet. Der er bare lige en lille finte, for vejene er på ingen måde særlig godt asfalteret eller lige og glatte. Corsaen havde en meget blød affjedring, så den nærmest sejlede rundt på de små landeveje, så der skulle holdes godt fast i rattet.

Jeg landede i Killarney om eftermiddagen, fik tjekket ind på mit hotel og gik ud for at se mig lidt omkring. Killarney ligger i et helt fantastisk område, med udsigt til en stor sø, Lough Leane, som har de store bjerge i baggrunden, samt store skovområder i nærheden. Ren luksus for en landskabsfotograf. Dog var dagen ved at være ovre, og vejret ikke viste sig fra sin bedste side, valgte at tage ind til byen og finde mig et sted at spise.

Da jeg havde fødselsdag dagen efter, mente jeg det var tilpas at få lidt ekstra god mad, så jeg bestilte lam, opfostret lokalt i County Kerry og er du vanvittig hvor var det godt. Samtidig var det også på tide at dykke lidt ned i den irske whiskey jungle. Så kl. 00.30 dinglede jeg hjem til hotellet efter et par Guinness og gode whiskies, hvor den ene sjovt nok hed Dingle.

Killarney: Dag 2

Da jeg vågnede dagen efter, var hovedet ret tung. Heldigvis er morgenmadsbuffeterne på de irske hoteller perfekt tømmermændsmad. Æg, bacon, hashbrowns og nogle virkelig gode pølser.

Efter et solidt morgenmåltid, var det på tide at komme afsted igen. Jeg havde besluttet mig for at se Torc vandfald. Det lå lige syd for Killarney, så det tog heldigvis ikke ret lang tid at kommer derned. Da jeg kom derned, mødte jeg en lokal fotograf, ham fik jeg en god snak med og som gav mig nogle tips til nogle lækre motiver længere opad vandfaldet. Heldigvis var benene knap så tunge som hovedet, så det gik i fint tempo opad den stejle bakke til en lille bro han havde anbefalet.

Efter Torc, gik turen til Ross Island. En halvø ved Lough Leane hvor en af de første kobber miner i det nordlige Europa ligger. Den daterer helt tilbage til 2400 år før hvor tidsregning. På øen ligger der også Ross Castle, et slot grundlagt i 1500-tallet, samt et stort skovområde. Da historie jo er ret interessant, blev det nu skovområdet der trak mest.

Solnedgang set fra et hotelværelse i Killarney

Da jeg skulle køre til Dublin dagen efter, kom jeg tidligt tilbage til hotellet. Efter aftensmaden, gik jeg op på mit værelse for at begynde at pakke, da himlen begyndte at lyse voldsomt op. Solen var dykket under skydækket og sendte kraftigt lys mod skyerne som var på vej ned fra bjergerne. Jeg fik fat i mit kamera, åbnet vinduet så meget det kunne lade sig gøre, uheldigvis var det kun 15 cm, også blev der ellers fotograferet. Jeg fik det bedste billede på min tur til Irland fra mit hotelværelse.

Dublin

Ferien var ved at være slut. Jeg havde kun et stop tilbage – Dublin. Jeg havde en billet til Guinness bryggeriet samme dag kl. 16. Jeg satte afsted fra Killarney efter morgenmaden og alt var pakket færdigt. Turen gik fint og jeg ramte Dublin omkring kl. 14. Desværre tog det en hel time at komme ind til mit hotel, da jeg jo havde ramt fyraftenstrafikken. Mit hotel lå inde midten af Dublin, med det ville tage cirka 30 min at gå til Guinness. Efter have tjekket ind og fået et hurtigt bad, var jeg på vej.

kl. 16.15 stod jeg ved Guinness og var klar til at opleve historien om denne fantastiske øl. Turen igennem bryggeriet er en selvguidet tur, hvor man kan se historien omkring Guinness og hvordan velkendte stout med nitrogen bliver brygget.

Efter to Guinness og en fed tur rundt på bryggeriet, gik turen ud for at finde et sted at spise. Et vennepar til mine forældre havde anbefalet jeg tog et smut forbi Temple Bar. Der er både et distrikt og en bar med navnet. og sjovt nok ligger baren i distriketet.

Distriktet minder lidt Jomfru Ane Gade i Aalborg, det er bare 8 gange større, med virkelig mange restauranter, barer og pubs. Et meget hyggeligt sted, men fyldt både med turister og lokale. The Temple Bar var dog meget imporende. De havde så mange forskellige slags øl, whisk(e)y, spiritus m.m. at det var næsten umuligt at vælge hvad man skulle have. Bestemt et besøg værd hvis man skulle være i området.

Da jeg skulle flyve hjem næste middag, blev det kun til en enkelt øl og en whiskey, inden turen gik tilbage til hotellet. Mit besøg i Irland var en utrolig fed oplevelse, og og kan kun anbefale alle om at besøge den smukke grønne ø.

By |2023-10-17T20:58:20+01:00oktober 17th, 2023|Bloggen, Fotografering, Landskabsfotografering, Portfolio|3 Comments

Share This Story, Choose Your Platform!

3 kommentarer

 1. Birthe Villadsen 17. oktober 2023 af 16:03- Svar

  Fint resumé, blot hedder Frankrigs tidligere præsident og lufthavn Charles de Gaulle

  • Thomas 17. oktober 2023 af 20:54- Svar

   Nå ja, det er da rigtigt. Synes ellers jeg tjekkede.. Kan være det kun var efternavnet jeg tjekkede 😀

 2. Finn 18. oktober 2023 af 07:29- Svar

  Det er dejligt at se og læse noget fra dig igen 🙂
  Det har været en god tur du var på.

Læg en kommentar

Titel

Go to Top