Året vi ikke taler om!

Glædelig jul og godt nytår! Året vi ikke taler om, er snart slut. Men blandt isolation, sygdom, manglende lyst til at fotografere, frustration og negative tanker, har der stadig været noget godt. Året vi ikke taler om, har også givet mig noget nyt perspektiv. Noget som jeg vil tage med ind i det næste år, selvom jeg har snydt lidt og allerede er begyndt.

Året vi ikke taler om.. et kort resume

I starten af året tog jeg beslutningen, at det nu var på tide at udskifte mit gamle Nikon D7000. Jeg vidste jeg ville fortsætte med Nikon, selvom jeg ikke var så investeret i objektiver, men har altid været glad for systemet. Valget faldt på et Nikon Z6, et af deres første spejlløse kameraer. Kameraet fik blandede modtagelser da det udkom, men efter diverse opdateringer på firmwaren, blev jeg rigtig glad for det. Et valg jeg slet ikke har fortrudt. Dets hastighed, sammenlignet med det gamle D7000, var uovertruffen. Jeg kunne nu få billeder, jeg kun havde drømt om før i tiden. Dette gjorde, at min interesse for dyrefotografering steg markant.

Som jeg sidder og kigger mine billeder igennem for Året vi ikke taler om, så har der bestemt været nogle gode i mellem, og nogle dejlige minder kommer frem i tankerne. Dette er magien ved fotografering, hvis du altså spørger mig. I sommers lånte mine forældre et sommerhus ved et af deres vennepar. Dette ligger med udsigt over Limfjorden, en eminent udsigt. Jeg kunne sidde og stirre i lang tid og bare nyde stilheden og naturen. Mens vi var deroppe, lagde Jorden endnu en gang dens vej forbi Perseid meteor stormen. Dette skulle selvfølgelig udnyttes, så om natten mellem den 12. og 13. august stod jeg med kameraet peget mod himmelrummet. Et fænomen jeg også fotograferede forrige år.

I august overbelastede jeg desværre også min skulder. Et problem jeg stadigvæk bøvler med, men efter flere gange ved en fysioterapeut og mange øvelser, er det heldigvis gå den rigtige vej. Hvor overbelastningen kom fra ved jeg stadig ikke. Men har en formodning om, at det kunne komme fra en vandretur i Nordjylland i sommers, da jeg prøvede at vandre 30 km over 2 dage, med en tung rygsæk uden træning. En tur jeg fejlede grusomt og gav mig en kraftig lærestreg.

Året vi går ind i

Forberedelserne til næste år er allerede begyndt. Jeg har igen planer om en tur til Norge. Hvor denne tur skal gå hen, ved jeg endnu ikke. Men en ting ved jeg, konditionen og muskulaturen skal opbygges bedre denne gang. Sidste gang var det noget af en prøvelse, specielt sidste del af turen. Jeg er derfor begyndt at løbetræne og styrke kroppen. Specielt så jeg ikke risikerer at ødelægge min skulder yderligere.

Mælkevejen set mellem træer

Forhåbentlig, hvis alt går godt, vil lykkes mig at få mit eget hus næste år. Jeg har i mange år drømt om at eje mit eget hus i stedet for at bo til leje. Da jeg umiddelbart ingen planer har om at flytte hernede fra – selvom det kan være fristende til tider, så elsker jeg stadig området rigtig meget. De første samtaler med banken starter i januar, og glæder mig til at dele mere med jer, godt, som skidt. Jeg har endnu ingen idé hvor jeg vil placere mig, eller hvad jeg helt præcist leder efter. Men har da gjort mig lidt tanker allerede.

For fotografi-delen og denne hjemmeside, er der desværre ingen planer, andet end jeg skal til at være mere aktiv igen. Året vi ikke taler om slog desværre hurtigt meget inspiration ud af mig. Men de gange jeg har været ude for at fotografere, har det været en fryd, og hver gang har jeg undret mig over hvorfor jeg ikke kom mere afsted. Men, som mange nok kender det, når ens tanker ikke er på det rette sted, så kan man finde på alskens undskyldninger.

Tak for i år

Da jeg startede på dette blogindlæg, kunne jeg slet ikke finde ud hvad jeg ville skrive, men det lykkedes alligevel. Jeg kunne ikke formulere ordrende inde i mit hoved til en forståelig sætning – håber da at jeg har kunne nu, og at dette giver mening. Men til sidst vil jeg gerne sige tak, tak for i år. Jeg er ikke altid lige god til at vise min taknemmelighed, så derfor, tak til dem har hørt på mit lort og brok. Tak til dem der fortsat støtter mig. Tak til dem der bliver hængende. Tak.

Vi ses næste år.

By |2020-12-30T21:06:01+01:00december 28th, 2020|Bloggen, Fotografering|1 Kommentar

Share This Story, Choose Your Platform!

En kommentar

  1. Birthe P. Villadsen 2. januar 2021 af 17:32- Svar

    Det var en dejlig ferie, vi havde i sommerhuset og ikke mindst turen til Fur. Natten du skrivet om, er noget af den smukkeste nattehimmel, jeg har set.
    Godt 2021 og håber alle dine planet lykkes.
    Knus fra mor

Læg en kommentar

Go to Top