Kamera udstyr

Jeg har fået 1000 spørgsmål omkring hvilket kamera udstyr jeg bruger. Okay, jeg har faktisk ikke fået et eneste spørgsmål omkring det emne. Men derfor skal i ikke snydes. Her er en lille liste over det udstyr jeg bruger når jeg er ude og tage billeder i den danske vildmark.

Kamera og objektiver:

Nikon D7000
Ved at være en del år gammel, men det virker perfekt, og har gode funktioner. 

Nikon Nikkor 18-105 f/3,5-5,6 DX ED VR
Kit objektivet der fuldte med kameraet. Det er et udemærket objektiv, dog ikke det skarpeste i verden, men det er meget alsidigt, og giver mig mange muligheder. 

Tamron 70-210 f/4 Di VC USD
Valgte dette objektiv, da jeg ikke har brug for f/2.8, og vægten er lige omkring halveret i forhold til dens bror. 

Stativ:

Velbon Sherpa 600R
Mit eneste stativ indtil videre, det er vel 10+ år gammelt. Det kom med et video panorerings hoved, som så er blevet udskiftet til et kuglehoved. Dog ved at være lidt vakkelvornt.

mpb.com Goshawk Professional kuglehoved
mpb.com har i mange år fokuseret på salg af brugt udstyr, men har på det seneste fået produceret noget udstyr med deres eget navn. Det er god kvalitet, og meget holdbart med en vægt på 30kg, og er selvfølgelig arca swiss kombatibelt.

3 Legged Thing QR11 L-Bracket
Et universalt L-Bracket til at bruge til et arca swiss kuglehoved, der sørger for at du hurtigt kan skifte fra horisontalt til vertikalt, og stadig beholde kameraet i vater. 

Tasker:

LowePro Computrekker AW
En god rygsæk, med plads til 2 kameraer, 3-4 objektiver, bærbar, og ekstra udstyr. Cirka samme alder som mit stativ, men den fejler intet, og ser næsten ud som ny.

Fstop Tilopa
– En vandre/adventure rygsæk med udskiftelig kamera indsæt, på 50L.

Filtersystem:

Lee Foundation kit 100mm
Selve holderen til mit filter system. Der er plads til 3 filtre + et pol filter.

Lee Big Stopper
Et 10 stops filter, som lukker 10 blændestop lys ude. Bruges til at tage billeder mede lang lukketider midt om dagen.

Lee 3 stops medium gradient filter
Et filter der er 100x150mm som er mørkere på den ene halvdel og med en blød overgang. Bruges f.eks hvis man har en meget lys baggrund og en mørk forgrund.

Lee polariser filter
Et 105 mm stort rundt filter, som du kan dreje. Kan forstærke farven i himlen, samt fjerne reflektioner på vand, våde sten mm. Uundværligt som landskabsfotograf.