Aaaah er der noget som en god dansk vinter? Spadserture i skoven, med lyden af knirkende sne under ens støvler. De frostklare morgener, hvor landskabet er dækket i et tyndt lag frost, i mens solen langsomt begynder sin opstigning over horisonten, og bader verden i den gyldne lys. Det virker som en start på et eventyr, for vinteren i Danmark i 2019/2020 har da godt nok bare været kedelig, forfærdelig, stormende, og direkte miserabel.

Dansk vinter når det er værst

Der er vidst ikke mange der er uenig med mig, når jeg skriver at denne vinter har været forfærdelig. Vi er nu i slutningen af Februar, og vi har endnu ikke set skyggen af et snefnug i Danmark. Til gengæld, så regner det som en gal konstant. Som jeg skriver dette, har der i løbet af de sidste 14 dage, måske været 1 eller 2, hvor det ikke har regnet på noget tidspunkt. På grund af denne varme vinter, så er der allerede begyndt at vise sig tegn på forår.

Mit fotografering har også lidt noget så utroligt denne vinter. Jeg har haft meget svært ved at finde inspiration, og tage kameratasken over skulderen og komme afsted. Vinter fotografering er, som jeg har sagt før, ikke vildt spændende i det sydlige Danmark. Specielt uden sne. Dog finder man til tider nogle steder, der rent faktisk kan bruges, og kan frembringe lidt inspiration. I dag var jeg så heldig at være fordi sådan et sted.

Bjergskov

Bjergskov er en af de fineste overdrev i Sønderjylland. Sådan er det beskrevet af Danmark Naturfredningsforening på deres hjemmeside. Jeg må give dem ret, det er rigtig fint område at færdes i, og har mange flotte gamle træer med snørkelede stammer fyldt med mos. Bjergskov er et sted jeg er kørt forbi mange gange, specielt i denne tid hvor jeg går i skole i Aabenraa, og hver gang jeg kører forbi, tænker jeg “Der skal jeg altså snart ind og tage billeder”.

I følge vejrudsigten, skulle det så blive ganske fornuftige vejr i dag til middag, og da vi har fri klokken 11.35 om fredagen, var det jo oplagt at tage et smut forbi. Så kameratasken og gummistøvlerne blev smidt i bilen i morges, og lige omkring klokken 12 stod jeg ved Bjergskov.

Min umiddelbare plan var at fotografere et af de gamle snørklede træer. Dem er der dog temmelig mange af, så det tog noget tid at finde. Men i mellemtiden blev der eksperimenteret lidt og taget forskellige billeder, og det aller vigtigste. Naturen og det friske luft blev nydt fuldt ud, for i morgen skal det atter regne og blæse.

Indlægget denne gang blev ikke så langt, eller så detaljeret som de til tider er. Men der er stadigvæk gang i siden, og jeg venter spændt på foråret, og til vejret bliver bedre. Jeg har fået et nyt kamera, og dette bliver testet når det kan, og i alle slags situationer, både i naturen, men også til portrætter.

Abstrakte mønstre i naturen har altid fascineret mig meget, men er desværre ofte meget undervurderet.