Endelig fik vi noget ordentligt vinter i Danmark. Onsdag og torsdag kom der en masse dejlig sne og lagde en hvid dyne over det sydlige jylland, og bestemt også Als.

Onsdag, hen mod den sene eftermiddag, begyndte himlen at klare op, samtidig med at det bløde aftenlys begyndte at titte frem, så jeg valgte at skynde mig at tage noget tøj på, pakke tasken med kamera og stativ, og afsted det gik, ud mod et sted der hedder Arnkilsøre. Det er på spidsen af Kær halvø, og tager ca 10-15 min at gå derud fra den nærmeste parkeringsplads.

Uheldigvis da jeg kom ud til parkeringspladsen – jeg måtte parkere noget længere væk, da der lå så meget sne på vejen, at jeg ville ikke risikere at køre fast – var det blevet overskyet igen, og det begyndte at sne kort tid efter. Jeg valgte at gå tilbage til bilen og opgive denne gang, men med tanker om at vende tilbage en dag eller to senere.

Vendte tilbage her til aften, for at fange aften lyset, da Arnkilsøre ligger stik nord, får du nemt godt lys, både om morgenen og aftenen. Da jeg gik gennem skoven og fulgte stranden, med en kold kold vind fra øst, kunne jeg se at de første 4-5 m af vand, mindede om slushice.

Helt ude på spidsen, var vandet frosset til i små bølger, med revner over det hele, og med solen der stille og roligt sænkede sig mod horisonten, var det et fantastisk syn.

Jeg vandrede lidt rundt på isen, og forsøgte at tage lidt forskellige motiver, og fandt til sidst en stor revne, som vendte mod nord, med det aftagende lys til venstre for mig.

Jeg pakkede sammen og fortsatte videre. Der gik ikke længe før jeg faldt over en frossen dam, med siv og planter stikkende op. Jeg satte kamera op så tæt på isen som jeg kunne, og skød direkte ned på isen for at fange de frosne planter. Havde mit polariser filter på til at fjerne noget af genskinnet i isen.

Billederne fra turen kan ses i min portfolio.