En af de værste ting at gå på, er sten. Specielt masser af sten. Strandene omkring Als er utrolig stenet. Dette gør at det nogle gange kan være lidt af en udfordring at gå længere ture langs en strand. I sådanne tilfælde er fodtøjet virkelig også en vigtig ting. Et par gode vandrestøvler, med kraftig sål er bestemt at foretrække. Desværre er rigtig mange af strandene omkring Als, fyldt med sten.

Sandbjerg gods

Lørdag kl 7.20 skrev Daniel, en nær kammerat, at han nu var ved at være ude ved mig. Vi havde aftalt at skulle ud til Sandbjerg gods, ikke så langt fra Sønderborg, og skyde lidt billeder. Tøjet blevet fundet frem, hat på hovedet, handsker i lommen, og udstyr under armen også var det ellers afsted.
Sandbjerg ligger lige ud til Alssund, med udsigt til Als, og har et rigt fugle og dyreliv omkring på de åbne marker. Haven ligger østvendt, og bliver badet i det skønne morgenlys hele året rundt. Selvfølgelig bare ikke lige denne morgen. Vejret var noget skyet, de havde lovet en masse sne om natten, men det dukkede selvfølgelig ikke op. Vi stod og snakkede, drak lidt kaffe, ventede og ventede. Daniel fik taget lidt billeder, men det blev desværre ikke rigtig til noget for mit vedkommende.

Efter noget tid valgte vi at vandre videre nedad stien, og der gik da ikke lang tid før der dukkede noget interessant op. Efter en lidt udfordrende nedstigning til vandet, fandt vi os i selskab med et faldet træ som lå med kronen ude i vandet. Solen var begyndt at bryde igennem skyerne, og kastede et gyldent lys over landskabet og vandet. Jeg kunne lige nøjagtig få plads til mit stativ henover stammen, og få det højt nok op, til at jeg kunne få taget et langtids eksponerings billede. Jeg blev helt tilfreds med hvordan det kom til at se ud, og ser det lidt som en “fortsættelse” til Cloud Noir. Måske man skulle lave en lille billedserie? Billedet er selvfølgelig blevet en del af min portfolio.

Vi tog lidt videre ud mod Varnæs og omegn, og ude ved et forsamlingshus der hedder Den Gyldne Løve fandt vi verdens skæveste bro. Jeg er ærlig talt glad for at kamerastativer har justerbare ben, for ellers havde det da været helt umuligt at få det i vater. Desværre blev det dog ikke til nogen billeder dernede i denne omgang.

Nikkor 18-105 f/3,5-5,6 @ 18mm – 30 sek. – f/10 – ISO100

Dybbøl banke

Dybbøl banke byder på rigtig mange flotte udsiger, blandt andet udover Vemmingbund, et stort sommerhus område. Samt ind mod Sønderborg, og er også et sted jeg burde besøge noget mere. Sidst jeg var ved Dybbøl, havde det lige stormet som en gal, og der var højvande. Denne gang dog, var det noget helt andet. Vejret var stille, der var fredligt, bortset lige fra de mountain bikere der kom cyklende på Gendarmstien. Så jeg besluttede mig for at gå ned til stranden og gå indtil jeg fandt et motiv, eller til det blev for mørkt. Stranden ved Dybbøl banke, er dog snart kun sten. Der er nogen enkelte pletter med sand, men det er snart ligegyldigt. Jeg gætter på at nok har gået 2 km på denne strand, inden jeg fandt noget der var interessant.

Nikkor 18-105 f/3,5-5,6 @ 22mm – 1/8 sek. – f/11 – ISO100

Der hang en masse tunge skyer ud mod vest, som solen genert prøvede at gemme sig bagved. Den viste sig aldrig rigtigt, men sendte kun dens stråler ud igennem hullerne i skyerne. Jeg smed kameraet op, fokuserede på nogle algebeklædte sten i forgrunden, og havde sat mit ND grad filter på for ikke at overbelyse himlen alt for meget i forhold til forgrunden.

Jeg brugte nu de næste 20 min på at se solen lege tagfat med skyerne, samt nyde stilheden og fredsommeligheden. Landskabsfotografering kan tit være ren terapi for sjælen.

Næste gang

Jeg har netop modtaget en ny fototaske, og i næste blogindlæg vil jeg gå lidt mere ned i detaljer omkring denne, med blandt andet lidt billeder, og mine tanker om denne. Så indtil næste gang, tak for du ville læse med.