Den anden uge af januar har været plaget af storm og masser af tang. Når jeg siger storm, mener jeg selvfølgelig bare en masse blæst. Men med blæst kommer der masser af muligheder for at fotografere noget spændende. Jeg har været rigtig meget afsted i denne uge, faktisk hele 3 gange, hvilket er helt usædvanligt for mit vedkommende.

Arnkilsøre

Efter arbejde den 8. januar, tog jeg ud på Arnkilsøre for at se om jeg kunne fange solnedgangen. På denne årstid er der ikke meget tid at arbejde med, når man først er hjemme kl 14.30, og solen allerede går ned kl 16. Heldigvis kan man de fleste steder på Als og omegn køre meget tæt på kysten, så man ikke skal gå så langt.

På vej hjem fra arbejde så det hele rigtig godt ud, der var masser af skyer, samt rigeligt med lys. Selvfølgelig da jeg kom ud til en lokation jeg ville fotografere, væltede der store, tykke skyer indover. Der gik dog ikke lang tid før de var drevet væk igen, og solen begyndte at komme igennem. Kameraet var klargjort med mit Lee 10 stops ND filter, og jeg begyndte at skyde. 30 sekunders eksponering, hvilket gav et rigtig flot abstrakt skybillede og et glat hav.

Nikkor 18-105 3,5-5,6 @ 18mm – 30 sek. – f/10 – ISO 100

Dybbøl banke

Nikkor 18-105 f/3,5-5,6 @ 18mm – 25 sek. – f/10 – ISO 100

Igen efter arbejde, bare den 9. januar, var vejret endnu engang rigtig godt. Det blæste stadigvæk en stiv pelikan, men der var ikke helt så mange skyer på himlen. Så jeg satte mig for, at denne gang ville jeg finde et godt sted at fange solnedgangen, endnu engang med lang tids eksponering, men med en lidt bedre forgrund. Jeg havde dog ikke regnet med at jeg ville tage et af de bedste billeder jeg nogensinde har taget.

Jeg havde besluttet mig for en lokation nede ved stranden lidt syd for Dybbøl mølle. Men da jeg kom der ned, på grund af stormen, var der fuldstændig oversvømmet, og der var ingen mulighed for at komme derned. Jeg vandrede mod vest og fulgte stien, indtil jeg pludselig spottede en lille åbning mellem nogle træer og en lille hytte med et skur. Nede ved vandet lå der to døde træstammer som ville give en spændende forgrund.

Nede ved vandet var det dog ikke kun træer og sten. Der var masser af tang, et drænrør stak ud lige bagved stammerne, der lå en stegepande og hvilede op af én af stammerne. Alt i alt, ikke lige et sted man kunne forestille sig at man fik et godt billede.

Jeg satte kameraet op, så jeg havde en del af stammerne i forgrunden, og solen nedgangen lidt ude til højre. Satte mit Lee 10 stops ND filter, samt mit Medium ND grad filter på for at dæmpe den lyse baggrund, og begyndte at tage billeder. Skyerne fløj væk fra mig, og skyggede aldrig for solen. Jeg blev mere og mere begejstret over billederne, og kunne med det samme se at dette kunne blive en af de bedste billeder jeg nogensinde havde taget. Dette billede er også med det samme røget i min portfolio, uden tvivl.

Kragesand

Kragesand ligger som det sydligste punkt på den halvø der hedder Broagerland, eller på sønderjysk, Braueland.

Havde ikke rigtig nogen idéer til hvad jeg var ude efter, men da jeg nu igen befandt mig ved stranden, var en solnedgang en mulighed.

Jeg begyndte at vandre langs stranden, i stiv kuling og modvind. jeg spottede nogle høje klitter, hvor der stod et ensomt træ på kanten, og tænkte at det kunne være en mulighed. Endnu engang måtte jeg vade igennem masser af tang. Masser af tang og glatte sten. Desværre da jeg kom tættere på, viste det sig at jeg alligevel ikke kunne få noget ud af det. Jeg vandrede videre, og håbede på en anden vinkel, men nej.

Endnu længere henne af stranden, meget meget tang, og mange glatte sten senere, stod endnu et dødt træ et par meter fra vandet. Desværre stod det op af noget dødt buskværk som så bare gjorde at det hele flød sammen i billedet, og intet ville skille sig ud.

Det begyndte at se ud til at jeg ikke ville komme hjem med noget. Men lige til venstre for mig, på en klitvæg, hang der en masse grene med en masse røde bær på. Fik sat kameraet op og tog 3 billeder, og syntes egentlig det gav et fedt billede. Den bare gule væg, de mørke grene, og de røde bær der bare skiller sig ud. Jo mere jeg kigger på dette billede, jo mere glad bliver jeg egentlig for det.

Nikkor 18-105 f/3,5-5,6 @ 38mm – 1/60 sek. – f/8 – ISO 100

Mål for 2019

Uge 2 har været en dejlig uge for mit vedkommende. Har fået taget en masse billeder, gået en masse. Håber dette fortsætter resten af året. I mit forrige blogindlæg skrev jeg at jeg endnu ikke havde fundet på en udfordring for 2019. Har nu besluttet mig for at jeg vil prøve at udgive 52 billeder i år. Det behøver ikke være 1 billede i ugen, nogle uger kan jo sagtens være stille, men jeg vil bare ud og skyde så meget som muligt. Derudover vil jeg blive bedre til at dokumentere mine ture her på min blog, og blive bedre til at skrive.