Hvert år stemmer TIPA (Technical Image Press Association) på det bedste udstyr indenfor foto verdenen. Det er ikke kun professionelt udstyr, det er i alle kategorier, og 2018 er ingen undtagelse. Så hvis man er på jagt efter nyt udstyr, er TIPAs lister altid et godt sted at starte.

Kategorierne er meget opfattende. De indeholder alt fra både objektiver, kameraer, tilbehør, printere, tripods osv. Den komplette liste kan ses lige her.

I år er listen specielt attraktiv for mig. Jeg har længe været på udkig efter et zoom objektiv, så da jeg opdagede at Tamron var igang med at udvikle et 70-210 f/4 med lancering her i april, blev jeg hurtigt nysgerrig. Da jeg tit er på længere gå ture, ville jeg ikke købe et f/2.8, da de gerne er op til 2x så tunge.

Tamrons nye serie af objektiver har høstet mange gode anmeldelser rundt omkring på internettet, og den nye 70-210 er ingen undtagelse. Dette har betydet, sammen med den utrolige lave pris, og full frame kombatibilitet, at den er blevet valgt som den bedste DSLR Telephoto zoom lens af TIPA.

DJI er kommet på listen med deres Mavic Air. Det er en lille drone, som lander lige mellem deres Spark og deres Mavic Pro. Mavic Air kan optage video i 4k, tage billeder i RAW, og med en flyvetid på 20 min. Den vejer 430g, og kan foldes helt sammen, så den ikke fylder meget mere end et objektiv, så den passer i de fleste kameratasker. Knapperne kan tages af kontrolleren, så du ikke risikerer at knække disse under transport.

Er der noget på TIPAs liste du er ude efter?